top of page

Rajzpályázat a Víz Világnapja alkalmából

Lezárult 2019-es rajzpályázatunk, melyet a Víz Világnapja alkalmából hirdettünk, és melynek témája a "Tengerek és óceánok élővilága" volt.

A beérkezett 25 pályamű közül a szakmai zsűri az alábbi alkotásokat díjazta:

Óvoda kategóriában:


1. helyezett: Akácliget Óvoda, Nyíracsád - Katica csoport
Felkészítő pedagógusok: Káli Anna és Puskás Ferencné

 

2. helyezett: Corvina Óvoda, Kecskemét - Cica csoport
Felkészítő pedagógusok: Baloghné Lázár Éva, Polyák Mária


3. helyezett: Tarka-barka Óvoda, Pocsaj-Kismarja - Nagy-középső csoport
Felkészítő pedagógus: Fogarasné Tóth Angelika

Az Iskola kategóriában a kevés beérkezett pályázat miatt egyetlen alkotást díjazott a zsűri:
Magvető Református Általános Iskola, Gyula - 4. osztály

Felkészítő pedagógus: Fodor Judit

 

Közönségdíjas:

Nivegy-völgyi Német Nemzetiségi és Művészeti Általános Iskola (Balatoncsicsó) 2. osztálya
853 szavazattal

Felkészítő pedagógus: Veiner Veronika

Gratulálunk a díjazottaknak!

PÁLYÁZATI KIÍRÁS

 

Az "Én a Bálnákkal Vagyok" projektet a természet és a bálnák iránti szeretet hívta életre.

Gyerekeknek és felnőtteknek szervezünk edukáló, a környezetvédelemmel kapcsolatos érzékenyítő programokat a tengerek és óceánok élővilágával, védelmével kapcsolatban. Ősztől tavaszig tartó előadásainkat, iskolai és óvodai tematikus programjainkat a nyári szezonban olaszországi bálnales túrákkal koronázzuk meg.

 

Az „Én a Bálnákkal Vagyok” Projekt a Víz Világnapja (2019. március 22.) alkalmából gyermek rajzpályázatot hirdet.

 

A pályázati kiírás legfontosabb részletei:
 

1. Pályázhatnak:

Óvodai csoportok (5+ éves vagy vegyes korcsoport) és általános iskolai alsó tagozatos (1-4.) osztályok. Csoportonként/osztályonként egy alkotás nevezhető.

 

2. Pályamű:

Technika, hordozó és méretbeli megkötés nélküli rajzok vagy festmények. A téma: Tengerek és óceánok élővilága. A pályaműveken legalább egy bálnának szerepelnie kell.

3. Regisztráció:

A pályázatban való részvételhez előzetes regisztráció szükséges. Ezt a 'Regisztrálok' gombra kattintva lehet megtenni legkésőbb 2019. április 7. éjfélig.

 

4. Pályázat módja, határidők:

Az elkészült pályaművet elektronikusan (hello@enabalnakkalvagyok.hu; maximum méret: 5 Mbyte) és eredetiben, postán is el kell juttatni egy, a regisztráló pályázók számára létrehozott, és később pontosított címre, legkésőbb 2019. május 6-án 12 óráig.

 

5. Értékelés:

A beérkezett pályaműveket egy 3 fős szakmai zsűri (Veres Hajnalka óvodavezető, óvodapedagógus (Erdőszéle Óvoda, Budapest), Artner Ilona (Nádasdy Kálmán Általános és Művészeti Iskola (Budapest), grafika-festészet tanár és Sándor Judit, az Én a Bálnákkal Vagyok Projekt vezetője) fogja értékelni, majd 2019. május 13-ig dönt a díjazásról. Eredményhirdetés 2019. május 15-én.

 

6. Díjazás rendszere:

Összesen 5 kategóriában hirdetünk 1., 2., 3. helyezettet* és közönségdíjat**. Díjazásban részesül az óvodai csoportok közül (egy kategória) valamint az iskolai osztályok közül évfolyamonként (négy kategória) külön-külön a zsűri által kiválasztott 1., 2., és 3., helyezett, valamint a közönség által (szavazás) legjobbnak ítélt pályamű. A közönségdíjért azok a pályaművek indulhatnak, amelyek a zsűrizés során nem lettek helyezettek. A közönségszavazás az eredményhirdetés után, 2019. május 15-én indul, és 2019. május 26-án éjfélig tart. Közönségdíj eredményhirdetése 2019. május 27-én.

 

7. Díjazás:

3. helyezettek: 4000 Ft értékű kreatív alkotó csomag (rajzeszközök, festékek, ecsetek, papírok, stb.)

2. helyezettek: 8000 Ft értékű kreatív alkotó csomag (rajzeszközök, festékek, ecsetek, papírok, stb.)

1. helyezettek és Közönségdíjasok: Ingyenes bálnales túra Olaszországban (egy évig érvényes jegy (kizárólag a hajóútra), a pályázaton résztvevő gyermekenként 1 db gyerekjegy értendő; illetve 1 db felnőtt jegy a tanító/csoportvezető részére) és egy ingyenes tematikus, a tengerek és óceánok élővilágáról, védelméről szóló program (45 perc) a csoportnak/osztálynak az Én a Bálnákkal Vagyok Projekt szervezésében.

 

További feltételek:

 

A pályaműveket beérkezésük után az Én a Bálnákkal Vagyok Projekt weboldalán (www.enabalnakkalvagyok.hu) és Facebook oldalán is közzétesszük. A pályázaton történő részvétel feltétele, hogy az érintettek hozzájáruljanak alkotásuk a Projekt weboldalán és Facebook oldalán történő megjelenítéséhez, és nyilatkozzanak az adatvédelmi szabályoknak megfelelően. Az adatvédelmi nyilatkozatot minden regisztrálónak elküldjük. Ennek kitöltése és elektronikus úton történő visszaküldése nélkül a regisztráció érvénytelen, a pályázaton nem lehet részt venni. A közönségdíj szavazása az Én a Bálnákkal Vagyok Projekt Facebook oldalán (www.facebook.com/enabalnakkalvagyok) lesz.

**A közönségdíj szavazás módjáról és részleteiről a versenyben maradt pályázókat az eredményhirdetés napján emailben értesítjük.

*A szervező Én a Bálnákkal Vagyok Projekt fenntartja magának a jogot, hogy azokban a kategóriákban, amelyekben nem érkezik legalább 10 pályamű, csak 1 helyezettet hirdessen.

A díjakat az Én a Bálnákkal Vagyok Projekt az eredményhirdetést követő 2 héten belül kiszállítja, illetve a tematikus program időpontjáról egyeztetést kezdeményez az érintett pályázó képviselőjével.

bottom of page