top of page

Programjaink

Az Én a bálnákkal vagyok projekt célja, hogy a tengerek, óceánok élővilága és környezetvédelme iránt érzékenyítsen és edukáljon kicsiket és nagyokat egyaránt.

A magyarok elsöprő többsége választ évről évre valamilyen tengerpartot nyaralásaihoz függetlenül attól, hogy gyerekkel vagy anélkül utazik. Saját tengerünk nem lévén átlag tudásunk a tengerekkel kapcsolatban mégis kimerül a parti kavicsok, kagylók gyűjtögetésében, esetleg az apró rákok megfigyelésében – pedig ennél jóval többet tartogat számunkra a tenger!

  • Szeretnéd gyermekedet környezettudatosságra nevelni?

  • Felnőttként téged is érzékenyen érint a környezetvédelem, bolygónk aggasztó állapota?

  • Szeretnél többet megtudni arról, mi történik napjainkban a Föld felszínének 70%-át adó óceánokkal?

  • Érdekelnek a bálnák? Tudtad, hogy a Föld valaha élt legnagyobb állata a kék bálna?

  • Tudtad, hogy becslések szerint kb 150-300 millió tonna műanyag szemét van jelenleg a tengerekben, óceánokban? És azt, hogy ha ugyanilyen tempóban termeljük a műanyag szemetet, 2050-re a tengerekben több lesz a műanyag, mint a hal?

Bálnales Túrák

…számtalan kérdés vár még megválaszolásra, nekünk pedig feltett szándékunk, hogy felhívjuk a figyelmet a tengerekkel, óceánokkal kapcsolatos környezetvédelem fontosságára – ezzel is hozzájárulva a Kék Bolygó ökoszisztémájának fenntartásához.
 

Ennek egy – kétségkívül látványos és kalandokkal teli – formája az, hogy nyaranta a Ligur tengerre (Olaszország) bálnales túrákat szervezünk, és kis szerencsével egyre több és több magyarnak adhatjuk át azt a szívet megdobogtató, semmihez sem fogható érzést, amit akkor él át az ember, amikor ezeknek a fenséges állatoknak a közelébe kerül.

Előadások

Ősztől tavaszig itthon, Magyarországon tevékenykedünk. Felnőtteknek (14+) szóló, 9 előadásból álló ismeretterjesztő sorozatunk 2019-ben debütált – nagy sikerrel. Tengerbiológus szakértőink és vendég előadóink minden hónapban sokat tesznek azért, hogy szakmailag hiteles, egyben élvezhető előadásokat hallhassunk a tengerek, óceánok élővilágával kapcsolatban.

IMG_1953.JPG
IMG_1950.JPG

Gyerek Programok

IMG_2219.JPG
IMG_2218.JPG
Teacher and Kids in Library

A gyerekeknek (6-10 évesek) külön programokkal készülünk.

Ezeken az 50 perces, sok-sok játékkal fűszerezett foglalkozásokon a gyerekek nyelvén mesélünk a tenger állatairól, növényeiről, és számukra is érthető és befogadható módon beszélgetünk arról, miért jobb, ha papír vagy fém szívószálat használunk (ha már használunk), és mi történik akkor az állatokkal, ha a műanyag flakonok a tengerbe kerülnek.

Gyerek előadásainkat/programjainkat gyakran hívják óvodákba/iskolákba is, mi pedig örömmel megyünk mindenhova, ahol tudják, hogy ez egy fontos téma, amit a gyerekek szívesen és érdeklődéssel hallgatnak, egyben tanulnak is.

bottom of page