Search
  • Judit

Cinque Terre - Az öt föld

Ha már a Ligur tengerpartra megy az ember, vétek kihagyni Cinque Terre mesés világát.A Cinque Terre (jelentése öt föld) a Ligur tenger partjának egyik legszebb és egyben legnehezebben megközelíthető része La Spezia városától északnyugatra, Porto Venere és Levanto települések között. Nevét a területén osztozó öt településről kapta: Riomaggiore, Manarola, Vernazza, Corniglia és Monterosso al Mare.

A partvidék része Levanto és La Spezia egyes részeit is magába foglaló Cinque Terre Nemzeti Parknak. Ez Olaszország legkisebb nemzeti parkja, amely az UNESCO Világörökség listáján is szerepel.


Aki a Ligur tengerre vetődik, ne hagyja ki semmiképpen ezt az öt kis ékszerdobozt, amely a sziklák oldalába épített színes kis házaival egyaránt hívogató akár a vonatsínek, akár a tenger felől közelítjük meg.

A vidék az ókor óta lakott, de gazdasága a 13. században indult fejlődésnek, amikor a Genovai Köztársaság része lett: ekkor létesítették a hatalmas olajfákkal és szőlővel beültetett teraszokat. A Genovával fenntartott szoros kereskedelmi kapcsolatnak köszönhetően lendületet kapott a mezőgazdaság, különösen a borászat, ami megalapozta a vidék hírnevét is.


34 views0 comments

KÖVESS MINKET KÖZÖSSÉGI OLDALAINKON IS

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Kérdéseid vannak?

© 2019-2021 Én a bálnákkal vagyok

Minden jog fenntartva.

  • White Facebook Icon
Iratkozz fel értesítőnkre!

Írj nekünk a hello@enabalnakkalvagyok.hu email címre,
2 munkanapon belül minden kérdésedre válaszolunk.

Ha ennél gyorsabb válaszokat szeretnél, írj nekünk üzenetet Facebook oldalunkon! :)

Olaszországi partnerünk a Golfo Paradiso

Én a bálnákkal vagyok - hello@enabalnakkalvagyok.hu - Budapest, Hungary