Bálnales 2021

Szeretnéd végre megvalósítani az álmod, és élőben megfigyelni egy igazi bálnát? A legjobb helyen jársz!

Projektünk keretén belül ősztől tavaszig az előadásoké, gyerekprogramoké a főszerep, de ha nyár, akkor indul a bálnales szezon!

A Ligur tenger (a Földközi tenger beltengere, nagyjából Genova (IT) és Korzika (FR) között) több ezernyi cetfélével csalogat; köztük két nagytestű bálnával, az ámbráscettel és a barázdás bálnával.

bálnák 71
genova 15
MN Corsara
genova 1
bálnák 51
risso 3

Bálnales túráinkat a Pelagos Természetvédelmi Területen (Ligur tenger), olaszországi kikötőkből (Genova, Imperia) induló hajókkal szervezzük. Első, 2019-es szezonunk nagy sikerrel zárult.
Közel 50 fiatalnak és idősnek, kicsinek és nagynak mutattuk meg, mennyi csodát tartogat a Földközi tengernek ez a része. A megszámlálhatatlan
közönséges és csíkos delfin csapatok mellett Cuvier-féle csőrös cetetbarázdás bálnákat és még egy kistermetű cápát is láttunk.

 COVID-19 TÁJÉKOZTATÁS 

 

A 2020-as szezont ha lehet, még nagyobb lelkesedéssel terveztük és szerveztük Nektek, mint a
2019-est. Sajnos a COVID-19 világjárvány keresztülhúzta a számításainkat, ezért 2020 nyarán nem szerveztünk bálnales túrákat. 

 


Az idei, 2021-es szezon kilátásai jobbnak tűnnek, de Olaszországban lassabban halad az oltakozás, ezért 2021. július 31-ig szigorú beutazási szabályok vannak érvényben. 

A tervünk az, hogy augusztusban (0802-12 között), és ha lesz rá érdeklődés, egy hétvége erejéig szeptemberben is vezetünk túrát, remélve, hogy addig az olaszországi helyzet is javul. Jelenleg a tervezés szakaszában vagyunk, szeretnénk felmérni, hogy mekkora az érdeklődés a túrák iránt. 

Kérjük, ha érdeklődsz az idei bálnales túra lehetőségek iránt, töltsd ki ezt a
rövid kérdőívet (1 perc), ezzel is segítve a munkánkat. Előre is köszönjük!

Amint biztosabbat tudunk, jelentkezünk, addig is kövesd Facebook és Instagram oldalainkat a naprakész információkért!

 

Nem voltál még bálnales túrán, és tele vagy kérdésekkel?
Látogasd meg
GYIK oldalunkat, ott sok kérdésre választ kaphatsz!

Ha neked kényelmesebb, bátran írj nekünk üzenetet itt, vagy a Facebookon. Minden kérdésedre igyekszünk a lehető leghamarabb, de legkésőbb 2 napon belül válaszolni!